O Clevermess

Kupovat boty bez Clevermess? To už si teď, po šesti letech používání, vůbec neumím představit. Pro mě je toto ortopedické měřidlo obuvi produktem roku. Stal se pro mě, jakožto matku tří dětí, nenahraditelnou pomůckou při výběru dětské obuvi. A to jak při nákupu, tak kontrole zda už děti z bot nevyrostli.

Nechci, aby špatně vybrané boty deformovaly nohy mých dětí

Jak jsem se k němu dostala? Jednoduše, na měřidlo Clevermess jsem narazila při brouzdání internetem. Hned jsem si ho objednala. Už na první pohled mi totiž bylo jasné, že přesně toto hledám. Nechtěla jsem totiž, aby špatně vybrané boty dál deformovaly nohy mých dětí. Což bylo téma, které jsme v té době v rodině hodně řešili.
 
Chci, aby se jejich postoj těla a klenba chodidla vyvíjeli správně. Chci se vyhnout deformacím nohou způsobených malými a úzkými botami. Deformacím, jako jsou vbočený palec, nadměrně vyklenuté chodidlo nebo propadlá příčná klenba. Přesně proto potřebuji znát skutečně přesné míry dětských nožiček i bot, které nosí.

Děti nejsou schopné říci, že je boty tlačí

Odborníci na dětskou obuv upozorňují, že děti do určitého věku prostě nejsou schopné říct, zda je boty tlačí nebo ne. Výběr dětských bot tedy zůstává na rodiči. Navíc jsou tabulky velikostí dětských bot často nepřesné nebo zavádějící.
 
Tehdy se v Česku ani na Slovensku neprodávalo žádné ortopedické měřidlo obuvi, proto jsem se rozhodla s distribucí právě měřidla Clevermess. Považuji ho totiž za natolik užitečný produkt, že jsem to prostě nemohla nechat jen tak být. Každá matka by měla mít možnost vybrat boty na základě přesných informací, a nikoli pocitů nebo domněnek.
 
Kdy jste se naposledy setkali s tím, že Vám na prodejně na požádání sdělili přesné vnitřní rozměry obuvi? Nebo Vás jen tak “odbyli” se slovy, že “se to chůzí roztáhne”? Clevermess je jediné měřidlo, které dokáže určit nejen vnitřní délku bot, ale také správnou šířku obuvi.

Přijde doba, kdy na prodejně pomohou vybrat správnou velikost obuvi

To samozřejmě vyvolává velký zájem ze strany rodičů, ale i prodejců dětské obuvi. Správně změřené boty totiž znamenají spokojené zákazníky a méně vratek. Díky vstřícné reakci prodejen v Čechách a na Slovensku jsou tyto země jedny z prvních, kde se rozšiřuje praxe sdělovat zákazníkům skutečné míry u každého páru bot.
 
Clevermess je prostě produkt roku. Alespoň se jím stal pro mě, když jsem jej objevila a získala první pozitivní zkušenosti. Věřím, že v něm i Vy najdete neocenitelného pomocníka.
 
S úctou,
Janka Tóthová